Dara og Socheata gifter seg!

Vi gleder oss stort over at dagen endelig er kommet. Lørdag 23. Januar får Dara sin Socheata :

I Kambodsja er det tradisjoner for at i forkant av forlovelsen så har brudgommens familie vært på besøk hos brudens familie. Det kan være flere møter for å bli kjent. Mye av målet er å bli kjent og blir ofte startskuddet for det offisielle forholdet til det unge paret.

I januar 2020 hadde vi felles stabssamling mellom staben i Thailand og i Kambodsja, samt oss norske. På den ene kvelden slo både Sokhom og Dara til å fridde til hver sine kjærester. Sokhom og Sopeavey giftet seg i mai, mens Dara plasserte sitt bryllup i forkant av Summit. Slik var tanken at vi norske skulle kunne kombinere bryllup med arbeid.

Slik skulle det ikke gå. Kambodsja er omtrent hermetisk lukket for de som ikke har vaksine eller har hatt CoVid19.

En annen typisk tradisjon er flotte bilder som følger invitasjonskortet. Mens selve bryllupet ofte innebærer at bruden skifter til 7 ulike tradisjonelle kjoler, er forlovelses bildene ofte i gullfarget eller vestlig brudestil. Her er et eksempel:

Dara ble kristen i 2012 og har vokst under Sithuon sitt lederskap. Gud hadde lagt ned i han et uvanlig talent som har fått vokse til en betydelig leder på disse årene. Han trener idag ledere over hele Kambodsja og er sammen med Sithuon og Lysom og resten av teamet de som hjelper kirkene i landet til å lede sin egen varige vekst.

Vi velsigner dem ved å være med dem i bønn i denne tida, da et nytt hjem skal skapes.

Leave a Reply

%d bloggers like this: