Kirka ble nedlagt- ingen ville tro på Jesus!

Det var et trist syn å finne kirka som en gang hadde vært full av liv. Nå var den for lengst stengt. I dag inviterte vi landsbyen til Jesus fest. Ville noen komme? Ville de være interessert i Jesus?

Pastoren og kona bor enda i landsbyen og forteller at det har vært stengt for evangeliet på stedet og at folket her har forfulgt de og gjort det vanskelig for dem. Det nærmeste de har klart å etablere kirke er 3 km unna. I dag er første gang at folk kommer frivillig til noe som har med kirka å gjøre.

Fra kl 13 har det strømmet på med folk. Landsbysjefene hadde spredt infoen og både de og Distrikt sjefen satt ringside. Distrikt sjefen er leder for 6 landsbyer i området. «I Kambodsja er alle fri til å velge sin egen religion, sa han i sin tale» Da gjøv vi på med fortellinger fra Bibelen og vitnesbyrd fra kristne som hadde erfart hvordan Jesus forvandler livet vårt når vi inviterer han inn.

Da Sopheavey var ferdig med sin tale, spurte vi: «Hvor mange av dere tror på Jesus?» Teamet på 40 personer rakk opp. Så var spenningen til å ta og føle på: «Hvis du vil tro på Jesus for første gang, rekk opp hånda? Mange hender i været. Hvis du vil tro på Jesus for første gang, reis deg og kom frem.

Da var det som om noen dro ut proppen! Neste alle reiste seg og kom frem. Noen satt enda da de lokale pastorene bad frelsesbønn sammen med dem. Så ble alle sendt direkte i Huskirke med ledere fra deres landsby. Disse hadde teamet vårt trenet på forhånd.

Da de nykristne gikk til hver sin landsby-Huskirke var det enda flere som ville bli med for å la seg registrere. Teltet var helt tomt da folk var ute i huskirkene:

Leave a Reply

%d bloggers like this: