Fakkelmarkering for Arne Viste onsdag 8. jan kl 17

Onsdag 8.januar, foran Domkirken i Stavanger, kl 17 drar IMI-kirken, sammen med Rettferdighet i Asylpolitikken (RIA) og biskopen i Stavanger i gang en støttemarkering for den kampen som Arne Viste kjemper. Vi håper å skape et lyshav av fakler, lommelykter og mobiler som et symbol for at Arne og de lengeventende ikke står alene. Endel politiske partier og interesseorganisasjoner står sammen med oss.

Kjell Inge Torgersen og Sjokk Sosialistisk kor bidrar med sang

Arne Viste forteller om hvorfor han ikke har tenkt å gi seg i kampen for de rettferdighetsløse.

Familevennlig arrangement som varer ca en time. Fremmøte ved Domkirka i Stavanger før kl 17. Mulighet til å få en fakkel så langt lageret rekker. Hvis du vil støtte Arnes kamp kan du vippse til #93846

Arrangementet legges til Yemane dagen. Han hadde lenge rekorden i ventetid på motak. Etter 24 år orket ikke kroppen mer og han døde på mottak på Bømlo den 8. januar 2016. Da hadde han vært på flukt fra sitt hardt prøvde Eritrea siden 1970 tallet. Bildet under er tatt av Tine Poppe som laget en serie om Yemane kort tid før han døde:

Leave a Reply

%d