Beredskapsplan for vekkelse?

Ber vi om vekkelse uten å ha en plan for hvordan forvalte den? Er tida inne for en beredskapsplan for vekkelse?

Hvor begynner vi?

Det beste vi gjør er å sige inn til Gud, se med hans blikk, lytte til hans stemme, la Bibelens mange ord få mye plass, søke Gud som er og har alt vi trenger. Å kunne gjenkjenne Gud når han gjør noe kreativt, nytt eller uventet, er avgjørende for å kunne forvalte vekkelse.

Hva trenger vi?

Å være nysgjerrige når ryktet om Guds inngripen skjer

Å komme de som erfarer gjennombrudd til unnsetning. Legg ned egne ambisjoner og bli med på det Gud gjør. Sørg for at alle som blir berørt får begynne en vandring med Jesus. Det må være fokus!

Å snakke sammen for å kunne forstå hva som skjer. For ofte konkluderer vi for tidlig om at dette er ikke Gud eller at nå er vekkelsen kommet etc. Bruk tid til å forstå, se inn på, undersøke fruktene, spørre for å lære etc. Mer om det senere.

Hvordan utvikle en beredskapsplan?

1. Gjør deg kjent med alt det Gud er og gjør i Bibelen. Miraklene som skjer i Guds ord er så vanvittige. Tar vi det innover oss hvordan Gud bryter inn og gjør det umulige mulig, vil nye og uventa former i en vekkelse være enklere å få armene rundt

2. Hva vil skje hvis menigheten oppsøkes av mennesker som vil begynne å tro på Jesus? Hvordan blir de som har gjort kraftige åndelige erfaringer tatt imot, hjulpet og forstått? Hva skjer med prioriteringer når mye av dette skjer samtidig? F.eks hva gjør man hvis 100 melder seg på Alpha, hvor mange står klar til å lese Bibelen sammen med ny kristne etc?

3. Se det litt ann!

Ikke konkluder for tidlig, ikke ta grep og ikke ha så mange tydelige meninger for tidlig. Vekkelse innebærer at mye er bevegelse. De nyankomne er nettopp det og vil ikke ha alt på stell eller en balansert sunn teologi på en stund. Begynn å lese Bibelen, begynn og samtale om åndelige erfaringer. Ikke slå ned på det som ikke er 100%, slå følge og finn veier sammen

Likedan så skjer det ofte manifestasjoner i en vekkelse. Kraftige mirakler, kraftige forandringer. Gud skaper ofte noe nytt, noe som Guds folk ikke har sett før eller på lenge. Pust. Det går seg til. Oh yes det er menneskelige uttrykk, religiøsitet i bøtter og spann, av og til fake og skuespill, av og til hykleri og manipulasjon. Pust. Det går fint.

Det viktigste du gjør er å hjelpe folk til fokus på Jesus og unngå å hype manifestasjoner. Men ikke stopp den, test dem. Gi det tid, lytt inn på den som erfarer det sin opplevelse, se etter frukter av det som skjedde. Gi det tid. Sitter man igjen med følelse av frykt, så er det sjeldent fra Gud. Glede og frihet og fred, er sjeldent fra djevelen.

4. Bygg multipliserende team

Høsten er moden arbeiderne få, sier Jesus. Det betyr ikke at vi er få arbeidere, det betyr at høsten er stor og vi må sikre at vi er nok arbeidere.

Hvordan? Gjør opplegg enkelt, sett folk fri til å lære videre til andre. F.eks disippel gjøring kan være et avansert kurs som 1-2 kan holde eller det kan være at jeg tar med meg en kristen for å lese Bibelen med tre enkle spørsmål. Etter kort tid kan min medkristne lese Bibelen med en annen nykristen og ta med seg enda en i enkel opplæring. Selv tar jeg med meg en ny medkristne. Og slik fortsetter det. Snart har du 10,15, 20 stk som kan lese Bibelen med nykristne. Og det øker uke for uke. Slik takler du om det kommer stadig flere til tro. Husk oppdraget er ikke å frelse, det er å gjøre disipler.

Vi har på IMI EnkelHuskirke som er lett å multiplisere når veksten er betydelig. Bestill gratis manual hos terje@imirken.no

Alpha kurs med video undervisning fra Alpha Norge er også et godt sted å disippel gjøre større eller mindre grupper. Lett for de nykristne å invitere sine venner med på neste kurs.

Bønne tips:

La oss be Høstens Herre sende ut stadig flere arbeidere.

La oss be om vilje og mot  til å bli med på det Gud gjør

La oss takke for at Gud vil at alle mennesker skal bli frelst og lære Gud å kjenne

La oss be om visdom når vekkelse også får fasonger som er annerledes, uventa eller krevende

Be om at hvert tettsted i Norge må ha minst en menighet som ikke blir paralysert når Gud viser seg å være Gud.

Be om enhet mellom ulike kirker

Leave a Reply

Discover more from IMISJON

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading