Hvordan ser Ledertrening ut i Kambodsja?

Enkelt-enkelt-enkelt!!!

Hvorfor enkelt?

Hvis lederne forstår undervisningen da er veien kortere til å kunne gjøre. Hvis de lærer å gjøre er veien kortere til å gi videre slik at folka i menigheten kan forstår, så de kan gjøre, slik at de kan gi videre.

Slik skapes bevegelse. Men hvis undervisningen er god, men vanskelig å forstå, vanskelig å huske, da stoppes bevegelsen i en tidlig fase.

Hvor enkelt kan vi forklare? Hvor enkelt kan praksis være og samtidig fungere?

Utfra denne tenkningen tar vi lederne inn i å be for syke, lese Bibelen, be, tilbe, være familie, hvile i Guds nærvær, bekreftende kultur, godhet og lytte til Guds stemme.

Ta f.eks det å lytte til Guds stemme

Vi forteller historier fra Bibelen om hvordan enkle ord fra Gud forvandlet hele landsbyer, enkelt mennesker liv og brakte nyhetene om Jesus inn i Europa, inn i Afrika etc.

Guds tiltale er ofte enkelt å forstå og enkelt å gjøre. Om vi tillater han å lede oss vil det ofte få nydelig resultater

Tor E fra Vegårshei erfarte nylig å høre Guds stemme. Han satt på møte på bedehuset og hørte Gud sa: du må gå fra dette møtet. Enkelt å forstå, enkelt å gjøre.

Da han kom i bilen bad Gud han kjøre til nabobygda og en bestemt hytte. Tor E forteller uka etterpå at han visste hvor hytta var, men viste ikke hvem som bodde der. Da jeg stod utenfor hadde jeg fremdeles ikke peiling på hva jeg skulle der. Han banker på og en mann åpner. Mannen på innsiden sier: Ja, der er du. Gud har sagt han skal sende noen til oss i dag slik at vi kan begynne å tro på Jesus.

Den kvelden sa hele familien ja til å tro på Jesus

Enkelt å forstå Guds ord, enkelt å gjøre, følgene er helt nydelige

På Ledertrening lar vi dem øve. Den gangen sitter halvparten med ryggen til. Vet ikke hvem som legger hånda på skulderen og spør så Gud om et ord.

I går snek jeg meg med. Tenkte at når dama snudde seg så ville hun bli overrasket over det var meg. Så jeg sat helt stille og ventet. Da hu snur seg sier hun. Jeg visste hele tid at det var deg fordi Gud gav meg et bilde av en stige som går opp og ned til himmelen, hvor jeg kan hente ned det jeg trenger som evangelist og i hverdagen. Og i det bildet kom du og dyttet meg bort til stigen så jeg ikke gir opp. Ble et sterkt ord til oss begge.

Leave a Reply

%d bloggers like this: