Massedåp i Albania

For litt over et år siden etablerte Vaso&Margarita IMI Albania. Det har vært et år med store omveltninger og gjennombrudd

De fikk begge CoVid i fjor høst og det var da de kom ut av sykdommen at ting begynte å løsne. Gud grep inn på mange måter. Tre ulike personer drømte at Vaso kom til dem og viste veien til Jesus og kirka. Andre ble berørt av godhet, av at fellesskapet i denne menigheten var annerledes, av musikken og tilbedelsen, etc. Vaso&Margarita har dag ut og dag inn vært tilgjengelig for byens folk. Det snakkes om litervis av kaffe som Vaso har spandert og latt bli utgangspunkt for personlige samtaler om den frihet som Jesus gir.

Vaso&Margarita har gått Acta Bibelskole og vært flere ganger på lengre opphold i IMI-kirken. De har gjort mye av det som preger IMI-kirken til sitt eget og tilpasset det til deres lokale kultur. Mange setter ord på hvordan familiekulturen, Guds nærværkulturen og tilbedelsen gjør umiddelbart inntrykk når de kommer inn i en Huskirke eller en samling. Albania var lenge under kommunistisk styre, et styre som satte folk opp mot hverandre gjennom utstrakt nabo spionering og angiveri. Hovedstaden Tirana har et eget spionmuseum som viser hvor innfløkt dette maktmisbruket var. Det tar tid å skape kultur av tillit. Samtidig er familiekultur hvor man kan høre til og bli sett og verdsatt noe som mange lengter etter.

Etterhvert har nye medlemmer kommet til og de unge som de voksne har begynt å invitere sine folk med. De samles nå i 7 huskirker for ungdom og voksne. Interessant nok er 17 av de nye musikere.

De nye er både kristne uten kirketilhørighet og folk som aldri har trodd på Jesus før. 22 av dem ble denne uka døpt i den store Ohrid sjøen. Her er noen forfriskende videoer og bilder fra dåpen og festen i kirka etterpå:

Leave a Reply

%d