Reaksjoner på vekkelsen i Asbury!

Asbury møtet fortsetter dag etter dag. 7 februar skulle et ordinært møte i kapellet avsluttes da 30 studenter ble værende. En trang etter Guds kjærlighet holdt dem på stedet. Erfaring av fred, håp og Guds ånd fortelles det om. Så begynte stadig flere å strømme til og de er blitt værende. Lærerikt å merke seg hvilke reaksjoner som så langt har kommet:

Reaksjonene er svært forskjellig. Allerede dag 2 hadde nyheten spredt seg til store deler av verden. Det var for mange noe som skapte forventning. Mye tyder på at det er lengsel i Guds folk etter vekkelse. Samtidig begynte folk fra langt borte å strømme til byen i Kentucky med 6027 innbyggere. Både kirke kjendiser og media begynte å strømme til. Folk fra en dagsreise unna kom bilende til stedet. Kirka med 1500 plasser ble så full at brann og politi måtte gripe inn. Lange køer og streaming til to andre saler i byen ble løsning.

Christianity Today sin Bulletin podcast har allerede tatt turen. De kom ikke inn på møtet fordi køen var for lang. En av deres refleksjoner er hvordan kristne kynikere nå melder seg på. Et voldsomt behov for å konkludere. Gjerne negativt, gjerne med deres svært snevre versjon av hvordan en vekkelse burde sett ut. Samtidig er ateistene på banen med advarsler mot religiøs fanatisme og suggesjon. Andre møter opp for å promotere sin egen ministry. Samtidig roser de Skolen for å beskytte studentene og gi dem trygghet til å lede ann, uten å overlate dem alene med alt som følger med oppmerksomheten o.l.

Skolebloggen «The Asbury Collegian» bringer mange refleksjoner om hva som skjer, om sterke vitnesbyrd, men også om det de kaller Revival Shaming. Det går på at noen av studentene disser andre som ikke er på møtet hele tiden.

De kristne kritikerne løfter også frem en avsky mot karismatikk. Det kommer på autopilot. Nå er det svært fredfullt og ordentlig det som skjer i møtene og kritikken treffer enda dårligere enn vanlig, men det er verdt å merke seg og forvente trøkk når vekkelse også bærer med seg mirakler og merkelige hendelser.

Det oppsiktsvekkende fører ikke bare til kritikk, men også fare for en usunn oppsøken av det ekstraordinære. Men så langt har Asbury møtet handlet om Jesus, om å søke han, be til han og bli berørt av hans kjærlighet.

Er dette en vekkelse? Vil dette spre seg til hele verden? Er det av Gud?

En ting jeg mener å se er at det å konkludere for tidlig fører oss inn i avvisning på tynt grunnlag eller litt for store ord som vi strengt ikke hadde nok oversikt til å bruke.

Men en ting er sikkert: det blir aldri for mye bønn, lovsang og historier om forandret liv. Og jeg liker at Gud bryter inn på et bittelite sted og lar en utløsing av hans Ånd og hans gode gaver bli ledet av unge mennesker som i all enkelthet er sultne på å bli elsket av Jesus slik at de kan elske andre til Gud.

Vil du følge med så er det stadig direktesendinger på You Tube. Søk på AsburyRevival2023. Talen som ble holdt på det som skulle være et tidsbegrenset møte finner du her.

Leave a Reply

%d bloggers like this: